Jak szybko przygotować mango lassi?
00:04Mango lassi to dla mnie przekąska lub deser, która przypomina mi o tym, że nie tak dawno temu byłam na wakacjach, gdzie mango, papaja czy ananas dostanie się niemal wszędzie, a ich smak jest nie do porównania z owocami dostępnymi w Polsce.
Mango patrzyło się na mnie podczas zakupów, a że okazało się, że w sklepie mają bardzo dojrzałe sztuki, to zaopiekowałam się jednym ;)
Mango lassi - przepis poniżej |
Mango lassi jest gęste, pożywne i do tego możemy je zjeść bez większych wyrzutów sumienia :]]
Mango lassi |
Ilości wystarczą na 2 porcje (2 średnie szklanki/pucharki lub 1 dużą szklanę) ;)
Potrzebujemy:
- 1 duże i dojrzałe mango (miękkie, które zapada się pod palcem)
- jogurt naturalny
- lody waniliowe
odrobina mleka krowiego lub sojowego
- limonka do ozdoby
Mango lassi |
Mango obieramy ze skórki oraz oddzielamy od pestki. Wkładamy do pojemnika do blenderowania. Dodajemy 2 gałki lodów waniliowych, ok 200 ml jogurtu naturalnego i ewentualnie mleko, jeśli wolimy rzadsze. Blenderujemy. Powinno wyjść gęste, w kolorze kremowo-żółtym. Możemy ozdobić skórką z limonki dla ożywczego zapachu i smaku.
Polecam, jest wyborne.
Mango lassi |
Mango lassi |
Mango lassi |
10 komentarze
mniam :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie :).
OdpowiedzUsuńtak też smakuje :)
UsuńAle mi narobiłaś smaka :) a ja w pracy teraz siedzę :(
OdpowiedzUsuńhehe, to po pracy polecam zrobić :)
Usuńmjami mjami uwielbiam :]
OdpowiedzUsuńTeraz to i ja uwielbiam :)
Usuńaż ślinka cieknie
OdpowiedzUsuńŻanetka, mi teraz też jak patrzę na zdjęcia i gdybym miała mango pod ręką, to już bym mango lassi przygotowała :)
UsuńTo be sure with your thoughts here and I like your website! I've bookmarked it so that I will go back & read more sometime soon.
OdpowiedzUsuńchess us games online
Wpisy na blogu są jak uśmiech - nigdy ich za wiele ;) Wszystkie są dla mnie bardzo cenne.
Jest mi miło, że odwiedzasz Pracownie, mam nadzieje, że się tu zadomowisz... :)
Pozdrawiam ciepło,
E.